Luna august vine cu cele mai fierbinți oportunități de voluntariat alături de AVI-Moldova. Imaginează-ți că toate poveștile ce le-ai auzit anterior despre lucru în comunitate, comunicare internațională, seri multiculturale le poți testa pe propria piele în Cehia și Slovacia.

Cehia, Brusov, 12 – 26 august 2017
Proiectul se organizează cu scopul de a efectua lucrări de menține a unei tabere pentru drumeții situată în zona naturală protejată din Boemia de Nord din Brusov. Această tabără de lucru este potrivită pentru cei care ar dori să lucreze în sânul naturii, în fecial muncă manuală, și care ar dori să petreacă timp în codri. Voluntarii se vor implica în activități precum:

  • curățarea unei rezervații naturale din apropiere, în special a pădurii și a unui râu;
  • vor ajuta la întreținerea taberei (picturare cabanelor etc.).
  • vor ajuta la organizarea unor călătorii în împrejurime cu autobuzul pentru voluntari etc.

Cerințe:
– Vârsta de la 18-99 ani;
– Cunoașterea limbii engleze;
– Dorință de a munci fizic în sânul naturii.

Slovacia, Presov, 13 – 26 august 2017
În tabăra ”Barlicka” voluntarii sunt invitați să organizeze activități de divertisment pentru tineri cu dizabilități din ONGul Barlicka. Centrul activează de 16 ani cu persoanele cu dizabilități, ajutându-i să trăiască independent și să se integreze în societate. Activitățile pentru tinerii cu dizabilități fizice vor fi organizate în cadrul taberei zilnice de vară aeuro (activități de vară, excursii, competiții și jocuri). Voluntarii vor desfășura activități educaționale non-formale pentru a încuraja reciclarea și economisirea de energie și vor pregăti „Sărbătoarea culturilor” – un festival culinar internațional pentru comunitatea locală.

Cerințe:
– Vârsta de la 18-99 ani;
– Cunoașterea limbii engleze;
– Cunoștințe și experiență în activități socio-culturale și comunicare cu tinerii;
– Ocupații în sport, dans, artă.

Modalitatea de înscriere:
Expediază un mesaj la adresa placement@avimd.org și află care este procedura de aplicare. Înscrierea la taberele are loc după modelul primul venit, primul servit. În cadrul unei tabere internationale pentru voluntari, organzatorii asigură cazarea şi masa, iar participantul va trebui să acopere costul de drum. Taxa de participare este 50 euro.

Dacă eşti interesant de o altă tematică, sau doreşti să vizitezi un alt oraș decât cele menţionate mai sus, nu ezita să ne contactezi la adresa placement@avimd.org.

Tagged with: , ,