Fundața Konrad Adenauer în Republica Moldova provoacă tinerii să participe la o reflecție constructivă asupra provocărilor actuale și deciziilor care ar putea schimba vectorul politic și economic al lumii.

Concursul „COVID-19 – criza sec. 21 sau tranziția spre o nouă configurație a lumii. Ce fel de lume vom moșteni după criza epidemică?” oferă tinerilor posibilitatea de a-și exprima viziunea asupra potențialelor provocări, schimbări și consecințe pe care COVID-19 le-ar putea avea asupra democrației reprezentative, statului de drept și economiei sociale de piață.

De asemenea, concursul este lansat cu convingerea că creativitatea în combinație cu spiritul analitic este un instrument de acționare și manifestare a solidarității globale.

Condiții de participare: 
1. La concurs pot participa tinerii din Republica Moldova, 18–35 de ani;
2. Tinerii pot participa cu o singură creație la una dintre categoriile propuse: eseuri sau înregistrări video;
3. Limbi de lucru – română sau engleză;
4. Pentru participarea la concurs tinerii urmează să expedieze lucrările la adresa: info.chisinau@kas.de, inclusiv o notă cu următoarele informații: numele și prenumele autorului, un număr de contact și adresa de e-mail;
5. Data limită de expediere a lucrărilor – 24 mai 2020;

Cele mai bune lucrări vor fi premiate: 
Categoria eseuri:
Premiul I – certificat + onorariu în valoare de 500 €;
Premiul II – certificat + onorariu în valoare de 250 €.
Categoria filme video:
Premiul I – certificat + onorariu în valoare de 500 €;
Premiul II – certificat + onorariu în valoare de 250 €.

Pentru informații suplimentare nu ezitați să contactați Fundația Konrad Adenauer în Moldova la adresa de email info.chisinau@kas.de sau la telefonul de contact +373 22 855 905.

Tagged with: , , , , , , , , ,