”Moldova împotriva tuturor formelor de discriminare” este un proiect derulat de IREX Europe, GENDERDOC-M și Gender-Centru (organizația gazdă a Secretariatului Platformei pentru Egalitate de Gen) cu sprijinul financiar al Uniunii Europene. Proiectul are ca scop combaterea discriminării împotriva femeilor / comunității LGBT și promovarea egalității de gen în Republica Moldova prin două componente principale: 1) consolidarea capacității femeilor / LGBT activiste și organizații 2) creșterea gradului de conștientizare al publicului cu privire la problemele egalității de gen.

A lucra în calitate de activistă în Republica Moldova, ca și în multe alte părți ale lumii, este dificil din cauza volumului mare de muncă și a presiunii intense din partea guvernului și a societății în general. Acest lucru poate duce adesea la confruntarea persoanelor cu burnout (arderea profesională). Sprijinul nostru este conceput pentru a ajuta activistele să își dezvolte reziliența și să-și îmbunătățească mediul de lucru pentru a continua lupta pentru drepturile omului.

Pentru a combate acest lucru, Platforma pentru Egalitate de Gen va oferi 10 mini granturi de până la 700 EURO pentru activiste sau ONG-uri care lucrează în domeniul drepturilor femeilor sau drepturilor LGBTQI +. Sunt oferite mini granturi pentru activități precum asistență psihologică, asistență socială, activități de recuperare / relaxare, consiliere juridică, mentorat anti-ardere, consiliere sau ateliere pentru tot personalul, alte activități necesare pentru continuarea lucrului în contextul pandemiei COVID-19. Activitățile vor depinde de necesitățile solicitantelor.

Dacă vom avea mai multe solicitări, vom organiza un program de instruire cu privire la modul de prevenire / diminuare a arderii.

Termenul limită de depunere a cererilor: Cererile pot fi depuse până pe 10 mai 2020, ora 18:00.

 Cine poate participa la programul de suport:

Persoanele individuale sau organizațiile sunt eligibile să aplice singure sau în parteneriat cu alții. Cererile vor fi selectate în baza următoarelor criterii:

  • activează ca activistă sau pentru un ONG pe parcursul ultimului an;
  • există un risc clar de ardere (burnout) pentru persoana individuală sau angajați / voluntari în organizație;
  • există o legătură clară între sănătatea lor mintală slabă și munca lor;
  • efecte durabile sau pe termen lung ale activității asupra sănătății lor mintale.

Activitățile pot fi desfășurate în orice perioadă de timp, dar trebuie finalizate până la 30 noiembrie 2020. Aplicațiile de la organizații politice sau religioase nu vor fi luate în considerare.

Pentru participare la concurs, de completat formularul anexat și de transmis pe adresa de e-mail: secretariat.platformadegen@gmail.com

Pentru informații adiționale: +373 69 215 456, persoana de contact Nina Lozinschi, Secretară generală a Platformei pentru Egalitate de Gen.

Echipa de proiect va asigura o comunicare cu participantele în siguranță maximă.

Mai multe detalii și formularul de aplicare AICI